*food fotografie

Professioneel FoodfotograafEten op zo’n manier fotograferen dat je bij het zien van de foto’s trek krijgt. Dat is foodfotografie. Een specialisme in de fotografie die niet elke fotograaf zomaar beheerst. Licht, styling en productkennis zijn ontzettend belangrijk bij foodfotografie en kunnen het verschil zijn tussen een foto die je doet watertanden en een foto waarvan je je afvraagt waar je eigenlijk naar kijkt. Een goede foto van jouw product zorgt ervoor dat mensen er zin in krijgen.

“Een goede camera en licht maken echt het verschil.” Deze opmerking hoor ik als foodfotograaf vaak als mijn opdrachtgevers naar de door mij gemaakte foodfoto’s van hun product kijken. Vaak hebben ze het zelf al geprobeerd met hun telefoon of hebben ze zelfs een camera gekocht en zijn – met hulp van Youtube – aan de slag gegaan. 

Een foodfotograaf inhuren


Voor een tijd werkte dat, maar nu willen ze iets beters. Frissere foto’s, met detail en die de sfeer van hun bedrijf laten zien. Voor hun website, bedrijfsfolder of gewoon voor Instagram. Foto’s die het eten niet alleen laten zien, maar die het ook onweerstaanbaar lekker maken. Die jou als kijker aansporen iets te gaan eten.

En het klopt, die camera en het licht doen veel voor een foto, maar wat echt het verschil maakt is de fotograaf. Eten is emotie, het is liefde, het is samenzijn. Het is warm, zoet, sappig, puur, bitter, zuur of fris. En eten doe je met je mond, je proeft en voelt. Maar de echte beleving van lekker eten is pas af doordat je ook kijkt en ruikt. 

Goede foto’s van eten maken

Een goede foodfotograaf brengt eten op zo’n manier in beeld dat je het gerecht beleeft door naar de foto te kijken. Het eten wordt zodanig lekker in beeld gebracht dat het je doet verlangen. En mensen hongerig maken is precies wat ik met mijn foto’s doe. 

Maar vooral maakt een professioneel foodfotograaf foto’s die jouw bedrijf laten zien en jouw boodschap communiceren. Ben je benieuwd naar hoe ik dit voor jouw bedrijf kan doen? Neem dan gerust contact met me op. Ik vertel graag meer over hoe ik werk, maar vooral zit ik graag met je aan tafel om te bespreken hoe we mooie foto’s van jouw product kunnen maken.

06 11 7 44 0 44

Food Fotografie