Food Styling

Food Styling

Een geluk bij een ongeluk, zo noem ik het tegenwoordig maar. Want eigenlijk was ik geen foodstylist en dacht ik ook niet dat ik er eentje zou worden. Toch doe ik nu veel stylingwerk en kan ik zodanig complete producties voor mijn opdrachtgevers draaien.

De meeste foodfotografen werken met een foodstylist en doen zodoende hun foodstyling niet zelf. En daar is heel veel voor te zeggen. Het is namelijk heel fijn om een food fotografie productie te draaien met een team van zowel een fotograaf als een stylist. Zo kan je je maximaal focussen en in meer rust werken. Maar tegelijkertijd is dat voor sommige opdrachtgevers ook een drempel.Want hoe stuur je zo’n team aan, waar vind je die mensen en… wordt zo’n productie dan niet heel groot?

Ik werk als fotograaf graag met stylisten, maar – en dit is waar dat geluk bij een ongeluk verhaal begint – tijdens de eerste lockdown van 2020 werkte iedereen thuis en was het onwaarschijnlijk dat je fotoshoots met een heel team zou doen. 

 

Foodstyling voor fotografie

En terwijl we allemaal thuis zaten ging voor mij het werk door. Ik werk als fotograaf veel voor toeleveranciers voor de horeca en die moesten extra gas geven om hun klanten te bereiken. Ook zij konden niet zomaar bij restaurants over de vloer komen. Tijdens die periode ben ik begonnen zelf mijn styling te doen en kan ik nu de volledige klus zelf klaren.

Vaak leveren mijn opdrachtgevers de producten af, bespreken met me het idee, geven me recepten of vragen mij die voor ze te ontwikkelen. En binnen een week hebben ze zonder er naar om te hebben gekeken hun foto’s binnen.

Voor hen en voor mij geldt nu dat het niet nodig is om met een foodstylist te werken en ze weten nu dat ik zo werk dat ze de hele klus door mij kunnen laten doen. Zodat zij zich weer kunnen richten op waar ze het beste in zijn: hun onderneming.

 

Werken met een foodstylist

Ben jij fotograaf en wil je werken met een foodstylist of ben je ondernemer en wil je graag nieuw promotiebeeld voor je bedrijf hebben? Ik vertel graag meer over hoe ik als foodstylist en foodfotograaf iets voor je kan betekenen. Bel me gerust: 06 11 7 44 0 44