Food Styling

Food Styling

 

Een geluk bij een ongeluk, zo noem ik het tegenwoordig maar. Want de meeste foodfotografen werken met een foodstylist en doen zodoende hun foodstyling niet zelf. En daar is heel vele voor te zeggen. Het is namelijk heel fijn om een food fotografie productie te draaien met een team van zowel een fotograaf als een stylist. Zo kan je je maximaal focussen en in meer rust werken.

Ik werk als fotograaf graag met stylisten, maar – en dit is waar dat geluk bij een ongeluk verhaal begint – tijdens de eerste lockdown van 2020 werkte iedereen thuis en was het onwaarschijnlijk dat je fotoshoots met een heel team zou doen. 

En terwijl we allemaal thuis zaten ging voor mij het werk door. Ik werk als fotograaf veel voor toeleveranciers voor de horeca en die moesten extra gas geven om hun klanten te bereiken. Ook zij konden niet zomaar bij restaurants over de vloer komen. Tijdens die periode ben ik begonnen zelf mijn styling te doen en kan ik nu de volledige klus zelf klaren.

Vaak leveren mijn opdrachtgevers de producten af, bespreken met me het idee, geven me recepten of vragen mij dat te doen. En binnen een week hebben ze zonder er naar om te hebben gekeken hun foto’s binnen.

Voor hen en voor mij geldt nu dat het niet nodig is om met een foodstylist te werken en ze weten nu dat ik zo werk dat ze de hele klus door mij kunnen laten doen.