Fotografie Kookboek LA Streetfood

Als voedselfotograaf doe je meer dan alleen foto’s maken van eten. Het gaat erom dat de foto die je maakt perfect aansluit op het beeld wat de opdrachtgever in gedachte heeft. Foodfotografie voor reclame ziet er anders uit dan voor Instagram. En een kookboek voor consumenten vraagt om andere voedingsfotografie dan een foto voor horeca. Het kookboek voor koks waar ik als fotograaf aan mee heb gewerkt laat dat zien.

Een kookboek voor koks. Dat klinkt gek, maar voor importeur, producent en groothandel van hamburgers, hotdogs, relishes en sauzen voor horeca was het de meest logische stap om te nemen. Want – zo zeggen zij – in de horeca heerst een personeelstekort en in veel horeca keukens staan tegenwoordig niet alleen meer koks, maar ook algemene horeca medewerkers. En om hen te helpen om mooie gerechten te maken produceerde LA Streetfood in de zomer van 2019 haar eerste kookboek. Met snelle, lekkere en onderscheidende gerechten. Ze vroegen mij om de culinaire fotografie te doen. Strak, simpel, clean en vooral herkenbaar voor de eindgebruiker.

 

Fotografie voor horeca

Foto’s moeten wat doen met de kijker en in het geval van voedselfotografie moet het een actie of wens uitlokken. Bijvoorbeeld de wens het product te eten, een zaak te bezoeken of om zelf het gerecht klaar te maken. Fotografie voor horeca is vaak gecombineerde fotografie waarbij zowel sfeer als eetbaarheid van het product zichtbaar zijn. Deze fotografie is gericht op de gasten van een horecazaak. 

Bij dit kookboek wat wel bedoelt is voor de horeca maar niet voor de consument ligt dat anders. De foto’s moeten een suggestie geven van hoe een horecamedewerker een gerecht kan serveren. Het laat het eindproduct in een horecakeuken setting zien. En dan op zo’n manier dat het een gerecht laat zien wat elk moment kan worden meegegeven. Niet alleen het recept vertelt hoe de bereiding is, het beeld ondersteunt dit en geeft een visuele suggestie.

 

 

Show More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *