Hoeveel kost het beheer van socialmedia

Laat jezelf wat werk uit handen nemen, als ondernemer heb je het al druk genoeg. Je bent dagelijks bezig met het presenteren van prachtige gerechten, het aansturen van je team en het innoveren in je bedrijf. Je weet precies wat je moet doen om de socialmedia voor jouw zaak goed te doen. En toch is het goed mogelijk dat het bijhouden en beheren van je socialmedia je – ondanks de beste intenties – niet lukt. Daarom is het een goed idee om deze klus uit te besteden aan iemand die aan socialmedia beheer doet. 

Er gaat niets boven iemand die je socialmedia beheert. Maar het is geen luxe. Een goede online identiteit en interactie met je gasten is tegenwoordig van levensbelang. Online is hoe nieuwe gasten je vaak ontdekken en verkennen. Toch zie je online dat er veel ondernemers zijn die niet genoeg aan socialmedia doen. Omdat ze niet weten hoe of er niemand voor hebben. Anderen huren er iemand voor in. Dit wordt vaak in abonnement-vorm gedaan waardoor je vooraf weet hoeveel dit beheer van Facebook en Instagram je gaat kosten. Je werkt voor een langere tijd samen en leert elkaar beter kennen. Hierdoor zal de beheerder van jouw socialmedia kanalen jou en je bedrijf beter kunnen neerzetten. Ik merk dat ik bij de bedrijven waarmee ik werk echt een eigen tone of voice ontdek en in de taal van het bedrijf de socialmedia kan beheren.

 

Wat is socialmedia beheer?

Socialmedia beheer is niet veel meer dan het uit handen nemen van het bijhouden van socialmedia. Er zijn veel verschillende bedrijfjes en zzp-ers die dit doen. En iedereen doet dit zo’n beetje op zijn eigen manier. Ik heb op basis van mijn ervaring met socialmedia voor vijf socialmedia pakketten met elk hun eigen service en eigen tarief. De basis van deze pakketten is het persoonlijke contact. Ik loop graag even binnen bij de bedrijven waarmee ik werk. En er zijn zelfs bedrijven waar ik al zo lang mee werk dat ik deel van het team lijk. Het komt ook wel eens voor dat ik mee eet met het personeelseten en zo op de hoogte ben van wat er zoal speelt. Het is geweldig om van medewerkers te horen waar ze mee bezig zijn. Maar vooral is het een hele fijne manier om de identiteit van het bedrijf echt te leren kennen.

Ik laat maandelijks een preview zien van de berichten die ik online zet. Op die manier weet jij als ondernemer wat er gaat komen en of het past bij hoe jij het wilt. Maar ook voor mij is het belangrijk, omdat ik aan je reactie merk wat jij wil en hoe ik de teksten in de toekomst kan verbeteren. Het samen doornemen van de posts is zo’n goede investering in de kwaliteit van je socialmedia, dat je je haast niet voor kan stellen dat het vaak maar tien minuten kost.

Bij de pagina’s en socialmediakanalen die ik beheer, let ik altijd op de optimalisatie. Dat houdt in dat ik zorg dat het uiterlijk mooi is en dat de informatie up to date is. Denk hierbij aan je openingstijden, de link naar je site of de nieuwe producten die je net online hebt gezet.

En wat heel belangrijk is, ik neem met jou het kwartaal door. Daarbij vraag ik je naar je korte en lange termijn doelen. Denk hierbij aan een event in de zomer. Door daarvan op de hoogte te zijn, kan ik in de socialmedia berichten hier langzaam naartoe werken.

 

Tarieven Socialmedia Beheer

Het socialmedia beheer wat ik bied, bestaat uit vijf vaste pakketten, maar het is natuurlijk ook mogelijk om iets op maat uit te werken. Heb je vragen of wensen die buiten de standaard pakketten vallen, neem dan contact met me op. Ik kom graag langs om jouw wensen te leren kennen.

* Socialmedia Entree – 1 bericht per week, 1 platform, inclusief optimalisatie, teksten, contentplanning en beeldbewerking – €200,- p/m

Ideaal voor als je zelf foto’s hebt of gebruik maakt van eigen beelden. Dit pakket zorgt ervoor dat er beweging is op je socialmedia zonder dat je er al te veel aan kwijt bent. Je klanten zien dat je online actief bent, maar dat je je vooral richt op je zaak en de heerlijkheden die je ze voorzet.

* Socialmedia Basis – 2 berichten per week, 2 platforms, inclusief 1 instagram story, optimalisatie, teksten, contentplanning en beeldbewerking  €350,- p/m

Als je eigen foto’s hebt maar niet de tijd om ze online te plaatsen. Goed pakket voor de kleinere bedrijven. Je laat jezelf online zien zonder dat je je klanten overlaadt met berichten. Een mooie kans om een mix van producten en ” achter de schermen”  te laten zien aan je online volgers.

* Socialmedia Plus – 3 berichten per week, 3 platforms, inclusief 2 Instagram stories, optimalisatie, teksten, contentplanning en beeldbewerking  €450,- p/m

Voor de ondernemer die de consumenten- en zakelijke markt bedient. Je bent op zowel Facebook als Instagram en Linkedin zichtbaar. .

* Socialmedia Comfort – 2 berichten per week aangepast per platform, 2 platforms, inclusief 10 foto’s, 1 instagram story, optimalisatie, teksten, contentplanning en beeldbewerking  700,- p/m

Het beheer van je socialmedia inclusief mooie foto’s. Dit is de professionele aanpak met foto’s die exclusief voor jou gemaakt zijn en berichten die aansluiten bij de beelden die je laat zien. Als professioneel foodfotograaf kan ik als geen ander jouw product prachtig fotograferen.

* Socialmedia Premium – 2 berichten per week, 2 platforms, inclusief interactie en reacties, 10 foto’s, 1 instagram story, optimalisatie, teksten, contentplanning en beeldbewerking  1000,- p/m

Dit pakket is socialmedia beheer op zijn best. Niet alleen teksten die bij jouw bedrijf passen en foto’s die voor jou exclusief gemaakt zijn, maar ook de interactie met jouw gasten. Denk hierbij aan het beantwoorden van vragen, het reageren op reviews en het genereren van meer pagina likes. Met dit pakket heb je geen omkijken naar je socialmedia meer, omdat ik het voor je uit handen neem.1 thought on “Hoeveel kost het beheer van socialmedia

 1. Karen de Loos says:

  Hey Rose, hier Karen de Loos – je nieuwe Twittervriendin.
  Waar een vraag/idee naar AH en Jumbo wel niet toe kan leiden.
  Maar belangrijker en leuker: we zijn verbonden. Want we kennen beiden o.a. Maria Piazza.
  Jij woont in Deventer en ik kom er vandaan.
  En zo kennen we ongetwijfeld meer dezelfde mensen….
  Volgens mij zijn jij en ik ongetwijfeld like minded, maar is de Twitter lijn niet altijd het makkelijkste medium daarvoor.
  Zonder corona vaak al niet merk ik, maar nu helemaal niet.
  En überhaupt met social media zie je soms niet de grijns of lach of andere ’emotie’ erbij.
  Ik ga er maar vanuit dat de meeste mensen deugen, dat helpt.
  En trouwens leuke dingen doe je, want ik werk al jaren zelfstandig, ook vaak voor (food)retailers en ik heb regelmatig schrijvers en fotografen nodig….
  Dus ik dacht: toch even mailen.
  Ben je gaan volgen op Twitter.
  Dus ik zou zeggen: tot het volgende contact :-).

  Hartelijke groeten, Karen de Loos

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *